perjantai 18. joulukuuta 2015

Kokemuksia syksyltä (Dell Venue 11 Pro)

Tekniseltä puolelta Dell Venue 11 Pro laitteet ovat ihan mielenkiintoinen tuttavuus. Ikävä kyllä on sanottava, että kyseisen laitteen kestävyys käytössä sekä asentamisen vaikeudet tekevät siitä melko huonosti kouluihin soveltuvan laitteen, ainakin alakouluille.


Suurimmat ongelmat on näyttö + näppäimistötelakan toiminnan epävarmuus. Melko usein ilmenneet latausongelmatkin heikentävät niiden käytön mukavuutta.


Kooltaan laite (11") soveltuu pienille alakoululaisille ja näytön pienuuden ja käytön suhteen sen teho kuitenkin (i3 prosessori) riittää erittäin hyvin. Myös akkukesto on ollut erinomainen (olettaen että laite on suostunut latautumaan).


Asentamisessa olleet ongelmat (verkkoliitännän puute, vain yksi usb, ei valmista imagea jne.) aiheuttivat alussa ongelmia mutta nyt käytössä pääasialliset toimenpiteet ovat liittyneet näppäimistötelakoiden toimimattomuuksiin ja latausongelmiin.


32 laitteesta ainakin kolmessa on jo ilmennyt näppistelakan ja laitteen välisten liittimien reunojen rikkoutumista (muovia murtunut) mutta nämä eivät juurikaan näy kuin laitetta tarkasti katseltaessa ja eivät vaikuta (vielä) käyttöön. Yhden laitteen virtaliitin piti uusia syksyn aikana takuuseen.


Laitteen mukana tulleet kynät ovat aivan liian epätarkkoja ja käyttökelvottomia alakoulujen käytössä. Ne ovatkin jääneet täysin käyttämättä.


Seuraamme ja jatkamme runsasta laitteiden käyttöä ja keräämme kokemuksia tänne jatkossakin.


Tässä vaiheessa päätyisimme kuitenkin meidän tilanteessa suosittelemaan välttämään (ainakin peruskoulun oppilaskäytössä) ainakin tätä mallia hybridilaitteista.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti